Gaspar a CZALPA izolována od létání. A co kluci čekali?

Gaspar je pro vedení ČSA nežádoucí už několik let, neúspěšně se ho snažil zbavit už management Radomíra Lašáka. Z postu prezidenta pilotů letos v září odešel a vystřídal ho Peter Žmolík.

ČSA mu znepříjemňují život i jinak: několik měsíců ho nenasazují na žádné lety. Zatím naposledy letěl v červenci, od té doby ho aerolinky do kokpitu nepustily. “Je to nepříjemné, protože při hledání jiné práce se pochopitelně ptají i na to, kdy jsem naposledy letěl,” líčí Gaspar. I když je podle svých slov tlakem ČSA unaven, nehodlá dát výpověď. “Bylo by to víceméně přiznání naší porážky a to nechci,” dodal. Létat teď nemohou ani ostatní členové výkonné rady CZALPA. ČSA jim daly překážku v práci na straně zaměstnavatele.
Více zde http://ekonomika.idnes.cz/csa-vyhodi-az-100-pilotu-mohou-je-nahradit-byvali-zamestnanci-pqn-/ekoakcie.aspx?c=A111205_102224_ekoakcie_spi

Well? Co dodat? Že to takto s celou slavnou CZALPA dopadne, jsme v Aeronovinách předpověděli již dávno. Stejně jako jsme mnohokráte varovali mladé piloty, aby se do těchto her různých pilotních odborů nezaplétali, protože za to ponesou následky po celou svoji leteckou kariéru. Mít vytetováno na čele “Jsem letecký odborář, není nic, co by otevíralo cestu do budoucnosti. Gaspar jistě již má sbalené kufry do Číny nebo Vietnamu, kde zkusí dolétat do důchodu.

Sumasumárum
Opakujeme zas a znovu! Mladí piloti pozor! Respektujte trh, respektujte manažery, kteří jsou s trhem přímo v kontaktu a kteří nesou zodpovědnost za to, že dostáváte, nebo jednou budete dostávat výplaty a dělat to, co Vás baví. Nedejte se nalákat pochybnými nabídkami a různými “jistotami” do žádných odborů. Odbory byly parazitálními organizacemi již za Bati, nikdy neakceptovaly vývoj a situaci na trhu a jedinou cestou jak se jich zbavit, byla ta, jakou se šlo v ČSA. Pamatujete! Pilot odborář, nikdy nesmí leteckému manažerovi přerůst přes hlavu! Pokud se tak stane, záhy skončí celá firma.. Bye Bye CZAPLA! A jaká to bývala slavná, svalnatá a velkohubá prohlášení…

Comments are closed.