Karel Mündel – odborář CZALPY se kterým manažeři zatočili

http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-byvalym-pilotem-csa-karlem-mundelem-fr7-/eko-doprava.aspx?c=A141026_174318_eko-doprava_fih#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

To jsme se v Aeronovinách zase nasmáli:) Karlík Mundelovic nám věší na Idnesu na nos pěkné bulíky.

Neshody s vedením? Nebo urputný odborář? Karlik nějak rychle zapomněl, že býval jedním z představitelů neslavné pilotní odborářské organizace CZALPA. Byl jedním z těch, kteří požadovali desetinásobný plat po vzoru pilotů SKYaliance do níž tehdy ČSA právě vstoupila. A ono se i tehdy zadařilo, tehdejší šéf ČSA Tvrdík skutečně nátlaku odborářů podlehl a desetinásobkem platu jim zavřel ústa. Jednoduchým manažerským trikem, který Mundel popisuje, tedy zřízením dceřiné společnosti kam se převedou nepohodlní lidé a následně vyhodí, Mundela rychle vyřešili.

V Travelservisu se maká a nebreptá
O tom se Karlík přesvědčil velice rychle. Fakt, že kapitán má pro odlet stroje stejnou důležitost jako letuška, tedy je jen pouhým číslem v kolonce, Karlíkovo ego neuneslo 🙂

Létat na západě? Karlíku zapomeň! Smrdíš odbory… Karlík nám skončil u Kazachů z naprosto logického důvodu. Na západ od hranic by ho nikdy nevzali, protože jednoduše řešeno,m smrdí odbory. Dnešní manažeři dopravců si dají velký pozor, aby si nenadělali do bot a nevzali do firmy člověka, který ve měl ve své minulosti něco společného s pilotními odbory. Jinými slovy řečeno, manažeři potřebují letadla s piloty ve vzduchu a ne na zemi,.protože piloti odboráři stávkují za více peněz a méně odlétaných hodin..

Sumasumárum
Mundel, Filip a podobní odborářští vychcánkové si musí hledat práci na východ od ČR. V ČR ani směrem na západ to nejde, páč je tam moc dobře znají a vědí co jsou zač. Budiž pan Mundel, Filip a ostatní odboráři na dlažbě odstrašujícím případem pro mladé piloty! Pokud létáte a chcete v klidu dolétat tam, kde Vás to baví a ne někde ve vyhnanství, určitě se zdaleka vyhněte jakýmkoliv hrátkám s odboráři.. To Vám nikdy štěstí nepřinese..

Comments are closed.